Luna Neagra in zodii

Lilith in FecioaraAceasta este traducerea unui articol de Marie Dominique.

Luna Neagra in Fecioara

Aici se pune problema de incredere in sine si in viata. Exista o trauma in legatura cu notiunea de incredere. Nativul are dificultati in construirea individualitatii sale proprii pentru ca el tinde sa se compare el insusi cu ceilalti, sa convearga in  altii. Pentru a se proteja pe sine poate sa inghete si sa redea o viziune de egoism. Viata de zi cu zi, constrangerile zilnice sunt dificile. Nativul incearca sa intrupeze ceea ce simte deoarece  are nevoie sa isi calmeze anxietatile si sa ajunga la securitatea concreta pe care nu o poate gasi. Este nerabdator si nelinistit in fata de alegerilor. Ar dori sa decida, bazandu-se pe ratiune si o viziune clara, dar trebuie sa se lasa sa se intuitia si destinul sa aleaga. Alegerile pot fi dureroase, deoarece directia nu este cea dorita ci este cea mai rezonabila. Se poate ca nativul sa fi fost oprit in alegerile sale precedente. Toate viata trece prin modificari pe care va trebui sa invete sa le traiasca si sa le „digere”; altfel se va imbolnavi. Crizele sunt de multe ori legate de o boala care purifica. Aceasta afecteaza intestinele. Bolile sunt purificatoare si reprezinta un refugiu pentru lucrurile pe care nu  vrea sa le traiasca. Teama de esec intareste inhibitia semnului. Sentimente de inferioritate, indoieli, onestitate plina de scrupule, logica extrema… toate il pot pune pe nativ intr-o situatie de auto-invinuire. Temeri irationale, fobii, ipohondrie, a fi ordonat sau a nu fi – uneori o meticulozitate patologica – sunt unele dintre aspectele Lunii Negre in Fecioara.

Pestii – zodia opusa Fecioarei – vin sa raspunda la toate problemele. Pestii contin toate instinctele pe care nativul le are in interiorul lui. Cheia, solutia, este in profunzimea subconstientului sau. Sunt 2 modalitati pentru a construi personalitatea:

-       Controlul permanente al instinctelor, de indata ce acestea sunt traite intr-o maniera constienta. Casa care are cuspida in Fecioara arata locul in care se va realiza acest lucru: tendintele negative de corectat si cadourile pentru a se dezvolta. Cand toate oportunitatile semnului si casei au fost utilizate, alegerile zilnice vor fi mai usoare si anxietatile vor fi reduse.

-       Utilizarea intuitiei si informatiilor interioare pentru a invata cum sa renunte la rationalitate. Teama constanta se va reduce. Capcana cu aceasta configuratie este fie refuzul intuitiei proprii deoarece deranjeaza ratiunea fie sa se refugieze in personalitatea duala al Pestilor pentru ca realitatea nu este cea dorita. Subconstientul tulbura constientul in permanenta. Intr-un mod pozitiv, nativul poate avea cunostiinte terapeutice – plante care vindeca si diete.  De asemenea, nativul poate fi un mester liber-profesionist.

In vietile anterioare, sufletul a trait intr-un context in care a fost imposibil sa aiba incredere in ceilalti. Viata lui de zi cu zi a fost desfasurata cu suspiciuni. El a fost obligat sa se protejeze. Poate, de asemenea, el a platit scump pentru naivitatea lui. Astazi, un sentiment ciudat de un pericol poate sa apara de fiecare data cand nativul este tentat sa aiba incredere in cineva si in consecinta renunta. Problema se afla in subconstient. Nativul nu poate avea incredere in nimeni dar aceasta este lectia lui principala de azi: el trebuie sa invete din nou ce inseamna increderea si acest lucru ii va schimba viata.

In cazul in care Lilith este intre 0° si 2° in Fecioara, alegerile sale in viata vor fi foarte importanta si anxietatile legate de o alegere gresita vor fi intotdeauna acolo. Nativul nu trebuie sa fie desprins de realitate ci sa se gandeasca la toate oportunitatile care apar si la darurile pe care le are in interiorul sau pentru a lua decizii bune.

In cazul in care Lilith este intre 28° si 30° in Fecioara, personalitatea va fi deja construita si va trebui sa invete cum sa stea in fata altora sau a sotului / sotiei. Controlul instinctelor nu va fi principala problema. Relatiile armonioase vor trebui realizate impreuna cu alegerea valorii. Acestea vor fi definite in functie de experientele din viata lui: succese si esecuri. Nativul va trebui sa invete cum sa nu se simta vinovat si sa aiba incredere in sine.

Cuvinte cheie: limitarile in munca sunt greu de suportat – probleme de sanatate (intestine) – sexualitatea si munca sunt legate – frustrare – curiozitate – marginalizare – obligatii grele – instabilitate emotionala si psihica – reprimare sexuala – curatenia, datoria, igiena, sanatatea, obsesii legate de dieta – stare de nervozitate.

Citeste si Luna Neagra in:

Berbec; Taur; Gemeni; Rac; Leu; Balanta; Scorpion; Sagetator; Capricorn; Varsator; Pesti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply


Horoscop zilnic

Pozitii planetare

Calendar nunti