Martisor Capricorn

martisor-capricorn-calcedonie

Calcedonie. Cristalul de Calcedonie simbolizeaza calmul, linistea iar pentru tibetani semnifica puritatea, concentrarea si esenta lucrurilor. In antichitate era o piatra decorativa si era gravata cu simboluri ale zeilor aerului si apei. Aceasta piatra era asociata cu vremea.

Despre aceasta piatra se spune ca reduce sau neaga ostilitatea, iritarea, supararea. Calcedonia albastra, gri sau purpurie elimina lucrurile pe care cineva nu le doreste in viata sa, ajuta la evitarea implicarii emotionale in situatii negative (este eficient pentru Pluto in Capricorn); cea verde ajuta la concentrarea atentiei si la imbunatatirea relatiilor; cea roz creste increderea iar cea alba este un scut pentru tot ceea ce este negativ si purifica aura, stabilizeaza emotiile in perioade dificile.

In secolul al 16-lea era indicata de magicieni pentru a risipi iluziile si fanteziile. Cu Neptun in ce-a de-a 3-a zodie influentand zona mentala a capricornilor, aceasta piatra este extremd e utila. pentru a avea acest efect se purta la gat. Aceasta piatra absoarbe energia negativa si o distruge in interiorul ei. Indeparteaza tristetea si stresul. Creste sociabilitatea (aspect necesar cu Saturn in cea de-a 11-a zodie) si imbunatateste relatiile de acest gen.

Este utila pentru a trata raguseala cronica si inflamatia gatului. protejeaza impotriva slabiciunii in general, a starilor negative, a geloziei si depresiei. Ofera protectie in timpul calatoriilor. Favorizeaza circulatia fluidelor in organism si reduce inflamtiile. Oo ajuta pe cei sensibili la schimbarea vremii, utila pentru cei care au alergii sau probleme respiratorii.

In Feng Shui se foloseste in nordul casei sau a camerei pentru a genera calm si pace, pentru purificare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply


Horoscop zilnic

Pozitii planetare

Calendar nunti