Martisor Sagetator

martisor-sagetator-ametist

Ametistul. Ametistul a fost apreciat de-a lungul timpului pentru frumusetea sa si puterile sale legendare de a stimula mintea si eotiile. Numele sau provine din cuvandtul grecesc ametusthos care inseamna „neintoxicat” si are leagtura cu o legenda antica. Se spune ca zeul vinului, Bachus, suparat din cauza unei insulte si hotarat sa se razbune, a decis ca prima persoana pe care o intalneste sa fie devorata de tigrii sai. Nefericitul muritor care i-a iesit in cale a fost insa o frumoasa tanara numita Amethyst si care se indrepta spre templul zeitei diana. Pe masura ce tigrii se apropiau de ea, a implorat-o pe zeita sa ii ofere ajutor si aceasta a transformat-o intr-un cristal alb si clar. Bachus, regretandu-si cruzimea, a turnat vin peste piatra si aceasta a devenit mov. Astfel ametistul a devenit cristalul care impiedica betia si excesele. Romanii credeau ca daca poarta un ametist nu vor simiti efectele negative ale intoxicatiei cu alcool so osi vor domoli pasiunile. Mai tarziu, preotii catolici purtau ametist pentru a se feri de „intoxiactiile” mistice si a ramane fideli unei gandiri spirituale.

Despre ametist se spune ca poate sa controleze gandirea negativa si creste inteligenta. Ofera protectie calatorilor si ii fereste de atacurile neasteptate, ii impiedica pe soldati sa fie raniti si le aduce victoria, ii ajuta pe vanatori sa prinda prada si nu in ultimul rand, ofera protectie impotriva magiei negre. De asemenea se spune ca cel care il poarta este ferit de bolile contagioase.

In lumea spirituala, ametistul realizeaza conexiunea cu Divinitatea. Pentru evrei, era Ahlamah, a 12-a piatra din fundatia Noului Ierusalim. Pentru egipteni a fost Hemag, piatra despre care in cartea mortilor se spune ca trebui pusa in mijlocul amuletei folosite la inmormantare.

Numit si piatra a-tot-vindecatoare, ametistul este unul din cele mai eficiente cristale pentru a vindeca oameni, plante sau animale. Din punct de vedere medical, ametistul creste productia de hormoni si stimuleaza glandele endocrine pentru o performanta optima. Ajuta la oxigenarea sangelui, la problemele tractului digestiv, inimii, stomacului si pielii. De asemenea intareste sistemul imunitar si reduce durerile si inflamatiile.

Ametistul protejeaza impotriva atacurilor de panica, calmeaza si linisteste. Pus sub perna se spune ca vindeca de insomnie si aduce vise placute. Este eficient pentru copiii care viseaza urat. Calmeaza persoanele nervoase si ofera un avantaj in dezbateri si negocieri.

Pentru Sagetatori, Saturn se afla in cea de-a 12-a casa (a 12-a zodie de la Sagetator este Scorpionul) si pot trece prin perioade in care sa se simta mai slabiti, mai epuizati, sa experimenteze momente de panica, de neliniste, stres, fobii sau confuzie. Toatea acestea si faptul ca este o piatra cu multiple proprietati medicinale, fac din ametist cel mai potrivit talisman pentru ei pentru urmatorii 2 ani.

In Feng Shui se foloseste in nord-est pentru a creste competenta intelectuala, in sud-vest in dormitor pentru a promova iubirea si a indeparta insomnia si cosmarurile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply


Horoscop zilnic

Pozitii planetare

Calendar nunti